Tot ce trebuie să știi despre sistemele fotovoltaice on grid
Odată cu progresele rapide ale tehnologiei în domeniul energiei solare, tot mai mulți oameni au început să instaleze sisteme fotovoltaice. Dintre toate tipurile de sisteme instalate pe întreaga planetă, cele fotovoltaice on-grid sunt cel mai des intalnite.
Sistemele fotovoltaice on-grid (conectate la rețea) sunt de departe cele mai comune și utilizate pe scară largă de către case și întreprinderi. Aceste sisteme nu au nevoie de baterii și sunt conectate la rețeaua publică de energie electrică. Orice exces de energie solară pe care îl generezi este exportat în rețeaua de energie electrică și compensat.
Un sistem solar on-grid este legat la rețeaua publică. Asta înseamnă că orice exces sau deficiență de energie poate fi alimentată la rețea prin contorizare netă. Mulți utilizatori rezidențiali optează pentru un sistem solar on-grid, deoarece se bucură de compensație pentru excesul de energie pe care sistemul lor îl produce și economii la facturile la energia electrică.
Cum funcționează sistemele fotovoltaice on grid?
Celulele fotovoltaice ale panourilor absorb lumina soarelui și o transformă în energie electrică. Curentul generat este curentul direct, convertit de invertorul solar în curent alternativ, care poate fi utilizat pentru consumul propriu sau injectat în rețea.
Într-un sistem solar on-grid, panourile solare vor continua să producă energie în timpul zilei. Această putere poate fi utilizată fie instantaneu, fie exportată în rețea. Dacă în orice moment sistemul rămâne fără energie electrică, acesta extrage din rețeaua publică. În mod similar, orice exces produs de sistem este injectat în rețea.
Poate cel mai important beneficiu al unui sistem on-grid este că utilizatorul va fi compensat pentru energia suplimentară pe care a trimis-o la rețea. Deci, facturile sale de energie electrică se vor reduce semnificativ. Evaluează întotdeauna consumul de energie al casei, potențialul solar, nevoile de energie electrică solară, înainte de a instala un sistem solar în rețea.
Câteva dintre beneficiile sistemelor on grid
- Sursă de alimentare garantată 24/7 – Cu opțiunea de a utiliza energia solară, fie din rețeaua electrică principală, fie produsă de el, consumatorul va avea întotdeauna acces la energie electrică.
- Economii reale – Scopul principal al instalării unui sistem solar în rețea este de a reduce facturile de energie electrică. Fiind conectat la rețea, consumatorul trebuie să plătească doar pentru surplusul de energie electrică pe care îl consumă.
- Recuperarea investiției în 3-4 ani – Un sistem solar on-grid oferă o opțiune bună de investiții. Are 3-4 ani timp de recuperare și oferă energie electrică gratuită pentru următoarele două decenii.
- Ușor de instalat – Instalarea unui sistem on-grid se poate face cu ușurință pe acoperișuri rezidențiale, acoperișuri de complexe comerciale, societăți de locuințe, centre comunitare, organizații guvernamentale, instituții private, etc.
- Subvenții și alte stimulente – Un utilizator poate beneficia de subvenții guvernamentale și alte stimulente pentru a instala sisteme solare în rețea.
- Flexibilitate – se pot adăuga cu ușurință panouri (în limitele invertorului), crescând astfel cantitatea de energie produsă, în situația în care nu se dorește asta de la bun început.
- Câștig din vânzarea surplusului de energie energia produsă și neutilizată nu se pierde, ci devine un câștig; aceasta este trimisă în rețeaua de energie publică
- Sursă de energie curată și regenerabilă – producerea ei nu emite carbon, este fără efecte secundare sau dăunătoare pentru mediul înconjurător.
- Crește valoarea clădirii – datorită faptului că îmbunătățește utilitatea și aspectul acesteia.
Am creat Tekno FM, bazându-ne pe o filosofie pe care ne dorim să o transformăm într-un stil de viață. Comercializăm echipamente care folosesc surse alternative, regenerabile și, acum mai mult ca oricând, economice. Tehnologia Tekno FM generează resursele indispensabile unui cămin: încălzire și energie electrică.
Tehnologia și instalațiile oferite de TeknoFM pentru o casă inteligentă și verde nu doar protejează natura, ci oferă posibilitatea amortizării investiției pe termen mediu și lung.