Uncategorized

Detectorul de monoxid de carbon – o necesitate în fiecare casă

Siguranța noastră în casă este cea mai importantă, iar acest lucru se poate menține prin instalațiile corect realizate dar și prin instalarea unor gadget-uri care ajută la detectarea anumitor scurgeri de gaze. 

 

În locuința noastră folosim deseori aparatură care este racordată la rețeaua de gaz. Dacă racordarea nu este corect făcută sau, de-a lungul timpului, s-a deteriorat sau pur simplu se întâmplă accidente este bine să prevenim aceste probleme. De aceea, este recomandat ca fiecare locuință să aibă un detector de monoxid de carbon. 

 

Monoxidul de carbon este un gaz inodor, incolor și toxic. Orice aparat, vehicul, unealtă sau dispozitiv care arde combustibil poate produce niveluri periculoase de CO: șeminee, sobe, încălzitoare pe gaz, aragaz etc.

 

Cum ne dăm seama de o intoxicație cu monoxid de carbon?

În urma expunerii la monoxid de carbon, simptomele pot fi ușoare la început. Pe parcurs se pot agrava, ducând la comă sau la leziuni cerebrale permanente. Simptomele intoxicației cu monoxid de carbon includ:

  • Greață
  • Oboseală
  • Amețeală
  • Iritabilitate
  • Leșin
  • Confuzie
  • Dureri de cap

 

Monoxidul de carbon – cum ne protejăm de el?

Evitarea pericolelor legate de expunerea la monoxid de carbon necesită câțiva pași simpli, pe care oricine îi poate urma:

  • Aerisirea corectă a încăperilor în care se află sursa cu gaz
  • Se recomandă a nu se folosi butelii cu gaz în interiorul casei
  • Instalarea unui detector de monoxid de carbon în casă
  • Verificarea periodică a instalației de gaz, cât și a aparatelor care folosesc gaz
  • Schimbarea detectorului de CO la fiecare 3 luni
  • Monitorizarea și verificarea regulată a detectorului de monoxid de carbon

Dacă ai deja instalat în casă un detector de monoxid de carbon și se declanșează, se recomandă ca imediat să ieși din casă și să nu intri. Sună la serviciile de urgență și așteaptă permisiunea lor să intri înapoi în imobil.

 

Cum alegem detectorul de monoxid de carbon?

Pe piață există o mulțime de tipuri de branduri diferite pentru detectoarele de CO. Ele pot fi caracterizate prin tipul de alimentare folosit: curent sau baterii. Alt criteriu important este cel legat de senzorul folosit: dacă vorbim de un detector care utilizează curentul, acesta are un senzor cu semiconductori care se curăță singur și se reeșantionează periodic pentru CO. Detectoarele de monoxid de carbon alimentate de baterii, utilizează o tehnologie de senzor pasiv care reacționează la expunerea prelungită la gazul CO.

 

De ce să instalezi un detector de monoxid de carbon în casă?

Detectorul de monoxid de carbon este una dintre cele mai importante investiții pentru siguranța ta, a familiei tale și a casei tale. Odată instalat, acesta este primul care detectează scurgerile, chiar dacă sunt minore, evitând astfel problemele grave care pot apărea. În momentul declanșării, zgomotul produs de alarmă este suficient de puternic pentru a fi auzit din fiecare încăpere a casei, astfel ai timp să ieși afară fără niciun pericol.

Alarma aparatului de detectare a CO este cel mai bun indiciu că unul dintre aparatele tale nu funcționează în parametrii corecți și îți pune viața în pericol. 

Sistemele de detectare a monoxidului de carbon sunt proiectate pentru a fi stabile în cazul schimbărilor de temperatură și umiditate, evitând alarmele false și răspunzând doar la monoxidul de carbon. 

Evoluția tehnologiei a adus beneficiul de a afla ceea ce se întâmplă în casa ta, fără ca tu să fii prezent acolo. Sistemul de monitorizare te poate alerta de la distanță și te poate informa cu orice problemă care se declanșează în locuința ta.

 

Ai nevoie de consultanță pentru alegerea unui detector de monoxid de carbon?

Detectoarele de monoxid de carbon salvează vieți, iar fiecare încăpere a unui spațiu ar trebui să aibă un detector pentru a asigura siguranța oamenilor prezenți. Dacă nu ai un detector de CO în casă și dorești să achiziționezi unul dar nu știi care este cel mai potrivit locuinței tale, echipa TeknoFM este aici pentru a-ți oferi consultanța de care ai nevoie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.