SISTEME DE ÎNCĂLZIRE PRIN CABLU

ÎNCĂLZIRE EFICIENTĂ COSTURI REDUSE

Una dintre cele mai utilizate metode de încălzire prin pardoseală este cea electrică. Pentru aceasta se folosesc cabluri electrice de încălzire cu rezistență, acestea fiind ideale din punct de vedere al prețului și a funcționalității sistemului în care sunt instalate. Spre deosebire de tehnologiile care funcționează prin încălzirea apei, sistemele de încălzire electrică sunt mai ușor de instalat, au flexibilitate mai mare și costuri de achiziție mai mici. Însă avantajul cel mai real și important pentru clienți este economia de consum.

Există 5 categorii de sisteme în care se poate instala cablu electric:

  • Sisteme de încălzire prin cablu – Sisteme de încălzire prin pardoseală

  • Sisteme de încălzire prin cablu – Topirea gheții și zăpezii

  • Sisteme de încălzire prin cablu – Jgheaburi de dezghețare și acoperiș

  • Sisteme de încălzire prin cablu – Protecția la îngheț a țevilor

  • Sisteme prin cablu – Aplicații speciale

CABLU ELECTRIC

CABLURI PENTRU SISTEME DE ÎNCĂLZIRE DIRECTĂ

SISTEME DE ÎNCĂLZIRE PRIN CABLU

CABLURI PENTRU SISTEME DE ÎNCĂLZIRE DIRECTĂ

Cablurile de încălzire sunt plasate direct sub podea, într-un strat subțire de etanșare. Ele sunt ușor de instalat chiar și în suprafețe care au o formă complicată. Cablurile de încălzire sunt potrivite pentru utilizarea ca sisteme principale de încălzire, precum și pentru sistemele care asigură încălzirea prin pardoseală pentru un plus de confort.

Este cea mai obișnuită metodă de aplicare, folosită pentru sistemele principale de încălzire, precum și pentru sistemele care oferă un plus de confort prin încălzirea prin pardoseală. Cablul de încălzire este plasat direct sub stratul de uzură, de obicei în pietriș flexibil sau șapă autonivelantă. Se folosesc cabluri cu diametrul cel mai mic posibil și o putere liniară inferioară, astfel încât distanța dintre bucle să fie mică și podeaua să fie încălzită uniform. Unul dintre avantajele acestui sistem este instalarea ușoară și flexibilitatea în funcționare. Este, de asemenea, potrivit pentru casele cu consum redus de energie și pasive.

Pentru aplicații de încălzire directă, noi oferim circuite de cablu cu împletitură de protecție, un singur miez ASL1P și ADSV cu două fire, cu puteri diferite de la 5W / m la 18W / m (în băi).

SISTEME DE ÎNCĂLZIRE PRIN CABLU

PLĂCI ÎNVELITOARE PENTRU SISTEME DE INCALZIRE DIRECTĂ

SISTEME DE ÎNCĂLZIRE PRIN CABLU

PLĂCI ÎNVELITOARE PENTRU SISTEME DE INCALZIRE DIRECTĂ

Învelitoarele de încălzire sunt așezate direct sub țigla podelelor, într-un strat subțire de etanșare flexibilă. Ele sunt ușor de instalat și sunt extrem de economice pentru și funcționează perfect împreună cu un sistem de automatizare. Sunt potrivite pentru a funcționa ca sistem principal de încălzire, asigurând un grad ridicat de confort.

În ceea ce privește funcționalitatea, nu există nicio diferență între o placă și un circuit. O placă de încălzire este, în principiu, un cablu de încălzire atașat la o bază de material. Aceste două produse diferă doar în modul de instalare. Plăcuțele sunt mai potrivite pentru zone cu formă regulată.

Pentru aplicații de încălzire directă oferim covorașe de încălzire cu benzi autocolante LDTS și LD, covorașe autoadezive LSDTS și covorașe ultra-subțiri CM.

Pentru instalarea „do-it-yourself”, oferim setul Comfort Mat cu echipamente complete pentru instalarea de încălzire prin pardoseală.

Cablurile de încălzire sunt plasate direct sub podea într-un strat subțire și etanș. Ele sunt ușor de instalat chiar și în suprafețe care au o structură sau formă complicată.

SISTEME DE ÎNCĂLZIRE PRIN CABLU

CABLU SEMICONDUCTOR DE CĂLDURĂ

SISTEME DE ÎNCĂLZIRE PRIN CABLU

CABLU SEMICONDUCTOR DE CĂLDURĂ

Cabluri de încălzire într-un strat de material conductiv termic (anhidrit, beton)

Sunt ușor de instalat, chiar și în suprafețe cu o formă complicată. Unul dintre avantajele acestui sistem este costul scăzut de achiziție a cablurilor de încălzire. Deoarece cablul este plasat într-un strat suficient de gros pentru a asigura o distribuție uniformă a temperaturii, pot fi utilizate cabluri cu puteri lineare mai mari (aproximativ 15 W / m), deci o lungime mai scurtă.

De asemenea, se folosesc cabluri din PVC, care sunt mai ieftine decât cablurile cu teci de teflon. Cablul are un diametru mai mare, însă acest lucru nu influențează în nici un fel în acest tip de structură. Dezavantajul cablurilor de încălzire este acela că acestea sunt mult mai complicate pentru a fi așezate, în special în situațiile în care cablul de încălzire trebuie să fie în interiorul plăcii portante.

Este necesar să urmăriți cu strictețe procedura de pornire treptată pentru ridicarea temperaturii pardoselii – așa-numitul prim mod de încălzire.

SISTEME DE ÎNCĂLZIRE PRIN CABLU

PLĂCI SEMICONDUCTOR DE CĂLDURĂ

încălzire în pardoseală timișoara

În ceea ce privește funcționalitatea, nu există nicio diferență între un circuit și plăci semiconductoare, diferit fiind doar modul de instalare. Plăcuțele semiconductoare sunt mai ușor de instalat. Unul dintre avantajele acestui sistem este costul scăzut de achiziție a plăcilor semiconductoare.

Metoda de instalare este mai complicată, mai ales în situațiile în care cablul de încălzire trebuie să fie în interiorul plăcii portante. Deoarece pot apărea probleme în cazul în care placa sub care se montează nu este monolitică, se recomandă urmărirea atentă a procedurii de pornire treptată.

Pentru încălzirea cu semiconductoare, oferim plăci de încălzire LPSV cu o putere de 100W / m².

 

LUCREAZĂ CU NOI

Suntem încântați să știm că oamenii aleg să investească inteligent în viitorul căminului lor. Îți stăm la dispoziție oricând pentru o colaborare.